ForumCacak
Dobrodošli na^^CACAK FORUM^^.

Da bi videli kompletan sadržaj foruma, morate se registrovati ili ulogovati!

Navigacija

Pogledaj šta je novo na forumu

Welcome!

Kao registrovani član Cacak foruma , vi možete učestovati u diskusijama, razmenjivati privatne poruke sa drugim članovima naše zajednice. Pre svega, jedino kao registrovani član možete imati pun pristup forumu, odnosno videti njegov celokupan sadržaj!


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se


TOP HRANA ZA MRŠAVLJENJE




      • Please log in to reply

    Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

    #1

    SNooPy89

    avatar
    Main site administrator
    Main site administrator
    taj Ned 19 Jun 2011 - 19:33
    Oni na prirodan način utiču na sagorevanje masti, sprečavaju napade gladi i pročišćuju organizam. Reč je o najboljim prirodnim proizvodima koji doprinose vitkoj liniji.

    1. Brokoli jača imunitet
    Ovo glavičasto povrće je bogato sekundarnim biljnim supstancama antioksidativnog dejstva, koje doprinosi jačanju odbrambenih snaga organizma. Zbog visokog sadržaja vlaknastih materija kilogrami se naprosto tope, pošto ovi nesvarljivi ugljeni hidrati nabubre u želucu i dugo drže sitost. SAVET: Nakon kuvanja (10-15 minuta), prelijte brokoli hladnom vodom da bi sačuvao lepu zelenu boju.
    2. Ljute papričice sagorevaju masti
    Kapsaicin iz ljute papričice podiže temperaturu tela, samim tim troši se energija i osećaj sitosti duže traje.
    SAVET: Sitno iseckajte jednu ljutu papričicu i dodajte je u supu, kuvana jela, testenine ili pirinač.
    3. Grejpfrut sprečava stvaranje masnih naslaga
    Gorke materije iz grejpfruta doprinose da se masnoća iz hrane odmah sagori, čime se sprečava stvaranje masnih naslaga.
    SAVET: Ovaj prirodni „sagorevač masti“ je najdelotvorniji posle jela, pošto gorke materije aktiviraju proizvodnju želudačnih sokova.
    4. Zeleni čaj podstiče sagorevanje masti
    Zeleni čaj je bogat polifenolima, koji sprečavaju iskorišćavanje masti i podstiču njihovo sagorevanje.
    SAVET: Prokuvalu vodu ostavite da se hladi 10 minuta, a tek onda prelijte čaj (filter-kesicu izvadite nakon 3-5 minuta). Svaki dan popijte najviše četiri šolje.
    5. Pileće belo meso reguliše metabolizam
    Zahvaljujući visokom sadržaju belančevina, pileće meso dugo drži sitost. Osim toga, varenje belančevina podstiče metabolizam. Dvadeset odsto unetih kalorija telo odmah sagori da bi iskoristilo belančevine.
    SAVET: Skuvajte laganu pileću supu.
    6. Đumbir doprinosi izbacivanju štetnih materija
    Ovaj koren stimuliše razmenu materija, podstiče varenje, lučenje pljuvačke i želudačnih sokova i sprečava upale. Eterična ulja doprinose da se otrovne materije brže izbace iz organizma.
    SAVET: Isecite dva centimetra đumbira na tanke listiće i prelijte ih ključalom vodom.
    7. Kafa uništava kalorije
    Kofein doprinosi budnosti, stavlja telo u stanje pripravnosti i mobiliše energetske rezerve.
    SAVET: Crni i zeleni čaj imaju slično dejstvo, a manje su škodljivi za želudac.
    8. Krompir drži sitost
    Ohlađen krompir, skuvan u ljusci veoma je delotvoran. Dok se hladi, stvara se skrob, koji se teško vari. Posledica: nema naglog rasta nivoa šećera u krvi niti osećaja gladi, a masti mogu neometano da se razgrađuju.
    SAVET: Napravite salatu od krompira skuvanog u ljusci sa prelivom od posnog jogurta, jabukovog soka, soli, bibera i začinskog bilja.
    9. Tanak dvopek je bogat vlaknastim materijama
    Jedan tanak dvopek sadrži samo 40 kalorija, bogat je vitaminom B i gvožđem. Zahvaljujući visokom sadržaju vlaknastih materija (i do 20 odsto), dugo drži sitost.
    SAVET: Namažite dvopek posnim sirom i odozgo stavite krastavčiće ili paradajz.
    10. Potočarka smanjuje apetit
    Ova začinska biljka sadrži hrom, koji bitno reguliše osećaj sitosti. Osim toga, bogata je jodom (dobar je za štitnu žlezdu) i vitaminom C (jača imunitet).
    SAVET: Dve kašike seckanih listića dodajte u supu ili sos za salatu.
    11. Jagnjetina sagoreva masti
    Jagnjeće meso je bogato L-karnitinom, supstancom koja ubacuje slobodne masne kiseline u unutrašnjost ćelija, gde one sagorevaju. Ako se unosi optimalna količina karnitina, sagorevanje masti može da se poveća za 15 odsto.
    SAVET: Meso pripremljeno na roštilju je najmanje masno.
    12. Sočivo stabilizuje nivo šećera u krvi
    Mahunarke su bogate skrobom, koji se dugo razgrađuje i održava stabilan nivo šećera u krvi.
    SAVET: Oljušteno crveno sočivo ne morate da potapate, skuvaće se već posle 15 minuta.
    13. Kiseli kupus ubrzava varenje
    Bakterije mlečne kiseline iz kiselog kupusa podstiču varenje i regulišu crevnu floru. Kalijum doprinosi izbacivanju štetnih materija iz organizma, a dragoceni vitamini B poboljšavaju metabolizam.
    SAVET: Kiseli kupus je najzdraviji sirov, kao salata.
    14. Tofu je bogat belančevinama
    Sir od soje sadrži veliku količinu belančevina.
    SAVET: Ostavite ga da odstoji neko vreme u soja sosu, a zatim ga propržite.
    15. Voda povećava potrošnju kalorija
    Dve čaše tople vode dnevno povećavaju broj utrošenih kalorija za 50. Ako godinu dana svakodnevno pijete dva litra vode, oslabićete 2,4 kilograma.
    SAVET: Uz svaku kafu, čašu vina ili piva popijte i jednu čašu vode.
    16. Limun sprečava stvaranje masnih naslaga
    Vitamin C je vitamin vitkosti, jer podstiče razmenu masti.
    SAVET: Dodajte malo limuna u sos za salatu, pospite njegovim sokom pileće meso i ribu ili ga dodajte u čaj ili sok razblažen kiselom vodom.
    17. Luk izbacuje višak tečnosti
    Crni luk sadrži supstancu alicin, koja poboljšava cirkulaciju, reguliše varenje i izbacuje višak tečnosti iz organizma. Osim toga, ima antibakterijsko dejstvo, ubrzava metabolizam i sagoreva masti.
    SAVET: Beli i mladi luk imaju isto dejstvo

    http://cacak.forumi.biz

    Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]



    Dozvole ovog foruma:
    Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu